مرکز نوآوری گرونیدا - تجاری سازی ایده و چالش در صنعت غذا نوشیدنی و غذا دارو کشاورزی

کاربرد پردازش تصویر در صنعت غذا

اجزای سیستم پردازش تصویر

پردازش تصویر اصطلاحی است که در دهه های اخیر در حوزه های متنوع صنعتی و غیر صنعتی بسیار کاربرد پیدا کرده است.

این اصطلاح معادل تجزیه وتحلیل تصاویر باهدف استخراج اطلاعات موردنظر با استفاده از الگوریتم های مرتبط است.

دو بخش سخت افزار تصویربرداری و نرم افزار تحلیل تصویر، اجزای تشکیل دهنده سیستم پردازش تصویر است.

پردازش تصویر یک تکنولوژی درحال توسعه پیوسته است که هرساله آخرین دستاوردهای این حوزه، توسط دانشمندان علوم کامپیوتر باهدف بهبود تکنیک های موجود و یا معرفی تکنیک های جدید برای صنایع مختلف برگزار می گردد.

امروزه حتی در نرم افزارهای تلفن همراه، تکنیک های پردازش تصویر برای بهبود تصویر، تائید هویت و تغییر هوشمند تصاویر کاربرد دارد.

پردازش تصویر در صنعت غذا

آنچه در این مقاله میخوانید :

پردازش تصویر و کنترل کیفیت تولید

صنعت غذا در حوزه کنترل کیفیت از مزایای پردازش تصویر بهره می گیرد. این کاربردها در دو بخش اندازه گیری رنگ و تعیین اندازه و شکل گروه بندی می شود.

رنگ از مؤلفه های مهمی است که در واحدهای کنترل کیفیت محصول نهایی، با هدف ارائه محصول یکنواخت اندازه گیری می شود.مثال چنین تکنیک هایی، دستگاه های رنگ سنج است که امروزه با کمک نرم افزارهای تلفن همراه نیز قابل دستیابی است.

در بحث اندازه گیری ابعاد و تعیین شکل، این روش به صورت درهم تنیده در دستگاه های سورتنیگ مواد اولیه و محصول نهایی کاربرد دارد.مثال چنین سیستم هایی، جداسازی میوه بر اساس اندازه در خط سورتینگ یا جداسازی محصول ناقص قبل از بسته بندی هستند. ترکیب رنگ و شکل شناسی در تشخیص آلودگی ها در فرایندهای سریع نقش پر رنگی دارد.

برای مثال، ظروف شیشه ای قبل از پر شدن، با عبور از محفظه پردازش تصویر، از جهت حضور آلودگی بررسی میگردد. از جمله دیگر کاربرد های پردازش تصویر، بکارگیری تکنیک های سنجش رنگ به صورت آنلاین در فر پختی یا خشک کن ها با هدف برای جلوگیری از تغییر رنگ بیش از حد محصول و حتی افزایش یا کاهش حجم خارج از محدوده تعریف شده است.

پردازش-تصویر-در-صنعت-غذا

 

اهمیت سخت افزار و نرم افزار

پردازش تصویر به تجهیزات مورداستفاده، به ویژه در بخش هایی که با سرعت بالایی فرایند تولید انجام می شود، وابستگی دارد. در نظر بگیرید سیستم پردازش تصویری را که در هر لحظه، جریان سریع عبور آرد از درون لوله ها را اسکن کرده و وجود ذرات خارجی را تشخیص می دهد.

دوربین بکار گرفته شده در چنین سیستمی باید بتواند با سرعت فریم بالایی در هر ثانیه تصویربرداری کرده و پس از انتقال لحظه ای به نرم افزار پردازش تصویر، الگوریتم های، پیاده سازی شود که در کسری از ثانیه، حضور جسم خارجی را بین ذرات آرد تفکیک کند. امروزه با پیشرفت علوم کامپیوتر و مکاترونیک، ربات های پرسرعت در مسیرهای تفکیک و انتقال محصولات بین خطوط مختلف و ظروف بسته بندی طراحی  شده است.

تکنیک های جدید پردازش تصویر

مرحله پیشرفته تر دستگاه های پردازش تصویر، تصویربرداری فرا طیفی است. این نوع تصویربرداری کمک می کند با کمک طول موج های مرئی و غیرمرئی، اطلاعاتی از سطح محصول حاصل شود که با چشم غیرمسلح قابل شناسایی نیست. محققان بر پایه این نوع تصویربرداری، روش هایی را برای تفکیک دقیق تر کیفیت گوشت بر اساس توزیع چربی و تازگی و حتی شناسایی فساد زودهنگام میوه به طور موفقیت آمیزی توسعه داده اند.

پیشرفت در این حوزه می تواند به ساخت تجهیزات اندازه گیری سریع و غیر تخریبی آنلاین در خط تولید برای کنترل دقیق تر محصول منتهی گردد. ترکیب این نوع تکنیک ها با روش های تصویربرداری التراسونیک و اشعه ایکس، می تواند به طور ویژه ای برای شناسایی آلودگی های ناخواسته درون بسته بندی که ممکن است، آسیب های جبران ناپذیری به مصرف کننده وارد کند، کاربردی شود.

پردازش-تصویر-در-صنعت-غذا1

پردازش تصویر و ایمنی تولید

در بعد محیط صنعتی، تکنیک های پردازش تصویر به طور گسترده ای برای حفظ ایمنی محصولات طی تولید و نگهداری در انبارها، کاربرد دارد، زیرا مانیتورینگ انسانی همواره دارای خطا است ولی الگوریتم های پردازش تصویر به صورت لحظه ای، محیط را پایش کرده و هرگونه تغییر را در قالب هشدار به ناظران اطلاع می دهد. امروزه، ترکیب هوش مصنوعی و پردازش تصویر برای کنترل جریان مواد، خطاهای عملکردی کارکنان و کنترل های دمایی و سطحی مورداستفاده قرار می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پردازش تصویر در صنعت غذا

کاربرد پردازش تصویر در صنعت غذا

پردازش تصویر، جزء اساسی در اتوماسیون صنعتی است. صنعت غذا به عنوان یک صنعت پویا و رو به رشد، نیازمند اتوماسیون و در نتیجه تکنولوژی های تشکیل دهنده آن به ویژه پردازش تصویر است. افزودن سیستم های پردازش تصویر به فرایند های تولید، در حداقل شرایط، افزایش ثبات کیفیت و بهره وری تولید را به همراه دارد. صنایع غذایی، در بخش های ثبات رنگ حین تولید، شناسایی اجزای ناخواسته در بسته بندی و محصول نهایی، بسته بندی ناقص، سورتینگ محصول بر اساس شکل و اندازه، تشخیص فساد پیش از موعد و راه اندازی ربات های پر سرعت نیازمند بکارگیری سیستم های پردازش تصویر هستند.
5/5