توسعه محصولات جدید غنی شده، عملگرا و مکمل‌های غذایی

توسعه سلامتی و کاهش خطر بروز بیماری‌ها،  نیازمند منابع غذایی غنی شده و مکمل‌های غذایی است. تقاضا برای محصولات غذایی به‌طور پیوسته در حال افزایش است، زیرا جمعیت جهان در حال رشد است. دراین‌بین، مصرف‌کنندگان در خرید مکمل‌های غذایی و محصولات غذایی کاربردی، آگاهانه‌تر عمل می‌کنند و بیشتر افراد به مکمل‌های سالم و طبیعی برای سلامتی خود روی می‌آورند. درعین‌حال، سازمان‌های نظارتی با دقت بسیار زیادی، کیفیت، ایمنی و اثربخشی مؤلفه‌ها و محصولات نهایی مکمل‌های غذایی را بازرسی و کنترل می‌کنند. مرکز نوآوری به دلیل تسلط بر موارد قانونی غذاهای عمگلرا، می‌تواند با اطمینان، تولیدکنندگان را در طراحی محصولات جدید با ویژگی‌های خاص تغذیه‌ای، بدون نگرانی در مورد مفاد قانونی، یاری دهند. محققان ما، با بهره‌گیری از مواد اولیه طبیعی و استفاده از تکینک های محافظتی، تولید محصول با کیفیت موردنظر را برای تولیدکنندگان فراهم می‌آورند. بخش‌های کنترل کیفیت ما تضمین می‌کنند که کالاها به‌طور کامل در طول تولید برای تشخیص هرگونه عیب آزمایش می‌شوند.

در مرکز نوآوری، خدمات زیر در ارتباط با طراحی و تولید مواد غذایی غنی‌شده ارائه می‌شود:

1- هدف‌گذاری در نوع غنی‌سازی متناسب با اهداف نهایی

2- فرمولاسیون محصول

3- شناسایی تأمین‌کنندگان و مواد اولیه لازم

4- طراحی فرآیند تولید و GMP

5- تولید نمونه اولیه

6- تعیین زمان ماندگاری

7- ارزیابی ویژگی‌ها و مقایسه با مراجع ملی و بین‌المللی مرتبط

انواع غنی‌سازی فراورده‌های غذایی

ترکیبات غذایی مختلفی به‌منظور غنی‌سازی محصولات غذایی می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد. ویتامین‌ها، مواد معدنی، پری ‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک ها، ترکیبات فیتوشیمیایی‌ و عصاره‌های گیاهی، فیبرها و کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب امگا3، آنزیم‌ها، لیپیدها و اسانس‌های گیاهی، اجزای کلیدی تغذیه‌ای هستند که در فرمولاسیون‌ها به‌منظور غنی‌سازی می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد. اینکه از چه نوع ماده یا موادی به‌منظور غنی‌سازی استفاده شود، وابسته به اهداف سلامتی بخشی محصول موردنظر است.

عموماً غنی‌سازی در هر گروه هدف محصولات غذایی امکان اجرایی شدن دارد. این محصولات می‌تواند در تغذیه نوزادان، کودکان، مادران، محصولات تخصصی ورزشکاران یا سالمندان مورداستفاده قرار گیرد.

مثال‌های ترکیبات غنی‌سازی

  • چربی‌ها: اسیدهای چرب امگا-3، اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباعی، اسیدهای چرب کونژوگه
  • مواد گیاهی: عصاره‌ها و انواع فیبرها و اسانس‌ها
  • مواد لبنی: هیدرولیزه های پروتئینی، گالاکتواولیگوساکاریدها، لاکتولوز
  • پروبیوتیک‌ها، پربیوتیک‌ها و پری بیوتیک ها
  • ویتامین ها
  • مواد معدنی
  • آنزیم‌ها: پاپائین و بروملین….
  • کاروتنوئیدها: لیکوپن….
  • گیاهان دارویی: سیر، جینسینگ، زردچوبه…
خدمات توسعه محصولات تغذیه‌ای ما

مرکز نوآوری گرونیدا از تجربه سال‌ها، تحقیق و توسعه محصولات تغذیه‌ای استفاده می‌کند تا خود را به‌عنوان شریکی قابل‌اعتماد در سطح جهانی در زمینه توسعه محصولات تغذیه‌ای و غذایی کاربردی معرفی کند و این مسئله به مشتریان در کاهش ریسک پروژه و افزایش سرعت ورود به بازار کمک می‌کند. ما طیف گسترده‌ای از محصولات مغذی، عملگرا و مکمل‌های غذایی ارائه می‌دهیم. غذاهای مغذی و عملگرا، به دلیل داشتن مواد تغذیه‌ای ضروری، کمک می‌کند تا علاوه بر جبران کمبودهای تغذیه‌ای بدن انسان و درمان بیماری‌ها، در جلوگیری از بروز بیماری‌های خاص نیز مؤثر باشد. ما غذایی تقویت‌شده، بهبود یافته یا غنی‌شده با مکمل‌های غذایی ارائه می‌دهیم که می‌توانند به سلامتی فرد کمک کنند. برای این امر، ضروری است که به‌طور منظم به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی، مصرف شوند. به‌ویژه در مورد افرادی که در معرض تنش‌های مختلف مانند استرس و فشار کار روزانه و همچنین تغذیه نامناسب هستند، محصولات غذایی غنی‌شده، می‌تواند گزینه خیلی خوبی برای جبران نقص رژیم غذایی باشد.

1- ما شناخت کاملی در مورد مواد اولیه و آلودگی‌های احتمالی گروه‌های مختلف مواد اولیه داریم.

2- نسبت به محدودیت‌های مصرف ریزمغذی‌ها در فرمولاسیون‌های غذایی آگاهی داریم.

3- در مورد هر فرمولاسیون طراحی‌شده، اطلاعات شفافی و دقیقی از ترکیبات روی برچسب بسته‌بندی درج می‌گردد.

4- ما در ارتباط با احتمال عوارض مصرف محصولات غنی‌شده، با سازمان‌های نظارتی همکاری داریم.

5- هر نوع ادعایی در مورد محصول طراحی‌شده، با ارائه مستندات به تولیدکنندگان و سازمان‌های نظارتی خواهد بود.

1- ما در طراحی فرمولاسیون محصولات غنی‌شده، از تحقیقات علمی روز دنیا، پژوهش‌های محققان مرکز، ارزیابی حسی محصولات مشابه، تحقیقات بازار و رفتار سنجی مصرف‌کنندگان استفاده می‌کنیم. این روش، باعث تولید محصول با بیشترین احتمال پذیرش در بازار و ارتقا برند خواهد بود.

2- اصل اساسی در طراحی فرمولاسیون، استفاده از مواد اولیه طبیعی و عاری از آلودگی یا هرگونه مواد شیمیایی ناخواسته است.

3- ما تلاش می‌کنیم مواد اولیه مورداستفاده، تا حد امکان طبیعی و غیر سنتزی باشد و البته به‌طور شفاف، هر آنچه در فرمولاسیون مورداستفاده قرار می‌گیرد، درج می‌گردد.

4- محققان ما، غنی‌سازی محصولات غذایی را بدون تأثیر منفی بر خواص حسی محصول مانند رنگ، طعم و بافت اجرایی می‌کنند.

5- رعایت قوانین ملی و بین‌المللی در غنی‌سازی مواد غذایی، اصل مهمی است که در تمام مراحل طراحی و تولید محصول در نظر گرفته‌شده و محدودیت‌ها و آیین‌نامه‌ها لازم اجرایی می‌گردد.

6- رعایت اصول علم تغذیه در فرمولاسیون محصولات غنی‌شده، یه طور کامل در فرایند مهندسی محصول اعمال می‌شود.

ما یک لیست از تأمین‌کنندگان بالقوه برای هر ماده اولیه مورداستفاده در فرمولاسیون طراحی‌شده، تهیه می‌کنیم که می‌توانند محصول موردنیاز برای تحقیق و توسعه را با اطمینان به ما ارائه دهند. کلیه تأمین‌کنندگان بر اساس معیارهای کیفیتی تعریف‌شده و سخت‌گیرانه بر اساس سابقه، عملکرد و گواهی‌نامه‌های کیفیتی و واردات و همچنین تجربه‌ای که در تولید محصول خاص موردنظر، دارند، بررسی می‌شوند.

هر ادعایی که در بسته‌بندی محصول عمل‌گرا ادعا می‌شود، بایستی توسط تکنیک های معتبر، آزمایش و اثبات شود. برای مثال، در مورد محصولات غنی‌شده، ما با بهره‌گیری از مؤثرترین تکنیک های شیمیایی و شبیه‌سازی، میزان زیست دسترس‌پذیری ترکیب غنی‌شده برای دستگاه گوارش انسان را اندازه‌گیری می‌کنیم و این اطمینان را حاصل می‌کنیم که مقدار مؤثری از ماده مورد غنی‌سازی توسط بدن جذب می‌شود. برای این منظور از روش‌های درون آزمایشگاهی و مدل‌های حیوانی، بیان ژن و سایر روش‌ها برای اطمینان از رسانش ترکیبات استفاده می‌شود. بقای ترکیبات حساس غذایی طی فرایندهای تولید، دوره نگهداری و هضم، وابسته به عوامل مختلفی مانند ویژگی‌های ذاتی ماده و حساسیت‌های خاص آن، اسیدیته محصول، دمای نگهداری و مواد بسته‌بندی است. بر این اساس، محققان مرکز نوآوری، از فرایندهای معتبر بر اساس استانداردهای بین‌المللی برای آزمون‌های میکروبیولوژی و شیمیایی با هدف اندازه‌گیری تغییرات میکروبی و متابولیسم استفاده می‌کنند.

ما در مرکز نوآوری، کلیه استانداردهای مرتبط برای محصولات غنی‌شده که در سطح ملی و بین‌المللی تعریف‌شده است را در مراحل طراحی محصول، چه فرمولاسیون و چه فرایند در نظر می‌گیریم. برخی از این استانداردها شامل وضعیت حلال بودن مواد اولیه، وضعیت ترا ریختگی مواد اولیه، غلظت سموم و آفت‌کش‌ها، غلظت فلزات سنگین و الرژن ها در محصول است که به‌طور دقیقی کنترل می‌شود. همچنین این اطمینان حاصل می‌شود که شرکت‌های واردکننده مواد اولیه، مجوزهای لازم را در داخل و همچنین کشور صادرکننده داشته باشد. در ارتباط با افزودنی‌های مورداستفاده در طراحی مواد اولیه، تنها از موادی استفاده می‌شود که جزو مواد افزودنی قابل‌قبول در مراجع بین‌المللی بوده و همچنین حد غلظت مصرف قابل‌قبول و حد دریافت روزانه هر محصول در مهندسی فرمولاسیون رعایت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *