مرکز نوآوری گرونیدا - تجاری سازی ایده و چالش در صنعت غذا نوشیدنی و غذا دارو کشاورزی

۱۰ روش برای توسعه بازارهای موجود صنایع غذایی و کشاورزی

در دورانی که تکنولوژی  در همه جنبه‌های زندگی ما رسوخ کرده است، توسعه بازار صنایع غذایی سریع‌تر از قبل شده است. تنها صنایعی می‌توانند در این فضا پیشرفت کنند که خود را با سرعت پیشرفت تکنولوژی وفق دهند.

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که بر میزان فروش محصولات صنایع غذایی و کشاورزی تاثیر می‌گذارند. برخی از این عوامل از جمله نوع و اندازه بسته‌بندی، نوع ارائه محصولات خود در بازار صنایع غذایی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای بازاریابی، لجستیک هستند. دیگر عوامل تاثیرگذار مانند یافتن بازار هدف و شناسایی نیازهای بازار، اغلب در زمینه بازاریابی به فعالان حوزه صنایع غذایی و کشاورزی کمک می‌کنند.

قدم اول برای توسعه بازار صنایع غذایی، یافتن بازاری است که بتوان در آن محصولات را به فروش رساند. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره ۱۰ روش برای توسعه بازار صنایع غذایی بدست بیاورید.

توسعه بازارهای موجود صنایع غذایی و کشاورزی

آنچه در این مقاله میخوانید :

1.شکاف بازار صنایع غذایی را پیدا کنید

دو راه برای توسعه بازار صنایع غذایی وجود دارد. یکی پُر کردن شکاف موجود در بازار برای توسعه بازار موجود و دیگری ایجاد یک بازار جدید است. هر دو روش مزایا و معایبی دارند، اما اگر می‌خواهید در بازارهای جهانی و داخلی موفق شوید، تنها باید یک روش را انتخاب کنید.

● پر کردن شکاف در بازار موجود

در این روش، برای رشد در بازارها و توسعه بازار صنایع غذایی، باید یک محصول را به گونه‌ایی تولید و طراحی کنید، که بتواند جایگزین یک محصول دیگر در بازار شود. ارزشی که این محصول برای مشتریان ایجاد می‌کند باید بیشتر و قوی‌تر از دیگر محصولات مشابه باشد. به طور مثال، برخی از فعالان صنایع غذایی، شیر تولید شده توسط دامداری‌های خود را می‌فروشند، اما برخی دیگر به عنوان واسطه عمل کرده و محصولات لبنی دامدار دیگری را به اشکال مختلفی از لبنیات می‌فروشند.

● ایجاد یک بازار جدید

یکی دیگر از راه‌های توسعه بازار صنایع غذایی، ارائه محصول جدید و منحصر به ‌فرد به بازار است. لازم نیست ایده‌ پیچیده‌ای داشته باشید، تولید بسته‌بندی‌های جذاب از نظر گرافیکی می‌تواند در میزان فروش تغییرات چشمگیری ایجاد کند.

2. بازار هدف را شناسایی کنید

قبل از ورود به یک بازار جدید، باید ویژگی‌ها، نرخ رشد، حاشیه سود، تغییرات بازار در فصل‌های خاص، فرصت‌ها و ریسک‌های آن را درک کنید. با تجزیه و تحلیل داده‌ها، انجام نظرسنجی، مصاحبه با مشتریان بالقوه و مطالعه رقبا، می‌توان به درک مناسبی از بازار هدف رسید.

سوال‌های زیر می‌توانند به روند انتخاب بازار هدف برای محصولات جدید صنایع غذایی کمک کنند:

  • روند تقاضا و عرضه برای محصول شما چیست؟
  • ترجیحات فرهنگی و غذایی مخاطبان هدف شما چیست؟
  • استانداردهای قانونی و کیفیتی که باید رعایت کنید چیست؟
  • چگونه می‌توانید محصول خود را از محصولات موجود متمایز کنید؟

برای شناسایی بازار هدف به صورت اصولی، باید مراحل زیر را انجام دهید:

  1. تحقیق: بازارهای با پتانسیل بالا را شناسایی کنید، ترجیحات مشتری را درک کنید، و محصول خود را با مقررات بازار و سلیقه‌ها مشتریان بالقوه تطبیق دهید.
  2. بررسی قوانین: اطمینان حاصل کنید که بسته‌بندی و برچسب‌گذاری با مقررات مطابقت دارد و گواهینامه‌های لازم را دریافت کرده‌اید.
  3. استراتژی: حالت ورود به بازار (صادرات، مشارکت و غیره) را بر اساس منابع که دارید و اهداف مورد نظر خود انتخاب کنید.
  4. بازاریابی: بازاریابی را با ترجیحات فرهنگی محلی تطبیق دهید.
  5. بازبینی: به طور مستمر بر تولید و فروش محصولات غذایی نظارت کنید، بازخورد جمع آوری کنید و رویکرد خود را بر اساس گزارشات بدست آمده اصلاح کنید.

3. فرستادن نمونه به فعالان صنایع غذایی برای جلب اعتماد

یکی از راه‌های ساده توسعه بازار صنایع غذایی، فرستادن نمونه محصولات برای فعالان این صنعت است. این کار به تولیدکنندگان صنایع غذایی، فرصتی برای ارتباط با مصرف‌کنندگان و افزایش شانس فروش محصولات خود می‌دهد.

محتویات هر بسته را می‌توانید با توجه به صنایعی که می‌خواهید خود را به آن‌ها معرفی کنید تعیین کنید. هدف اصلی از این کار، افزایش آگاهی از برند و توسعه بازار موجود است. در این روش، مشتریان می‌توانند به طور مستقیم کیفیت محصولات شما را ببینند و راحت‌تر به شما اعتماد کنند.

4. اتوماسیون کارخانه‌های صنایع غذایی

گسترش بازارهای موجود صنایع غذایی با اتوماسیون

نیروی انسانی را نمی‌توان بطور کامل از کارخانه‌های تولید محصولات صنایع غذایی حذف کرد، اما قرار دادن ماشین‌آلات اتوماتیک می‌تواند سرعت را افزایش داده و به کارکنان کمک کند در زمان کمتر محصولات بیشتری تولید کنند.

اتوماسیون فرایند تولید مواد غذایی را کارآمدتر می کند و کارهای سختی مانند برش، آماده‌سازی و بسته‌بندی را با خطای کمتر و سرعت بیشتری انجام می‌دهد. انجام این کارها با دست فرایند تولید را کند می‌کند و بازده را پایین می‌آورد.

1. انتخاب کانال عرضه مناسب

یکی از مهم‌ترین تصمیمات برای گسترش بازار موجود و ایجاد بازارهای جدید، انتخاب روش و کانال‌های عرضه محصولات غذایی است. گزینه‌های معمول شامل فروش مستقیم، عمده‌فروشی، خرده‌فروشی و پلتفرم‌های آنلاین می‌شود. هر گزینه بسته به محصول، بودجه و اهداف تولید‌کننده، مزایا و معایب خاص خود را دارد.

عوامل زیر می‌توانند بر انتخاب کانال عرضه تاثیر بگذارند:

  • چقدر می‌خواهید روی قیمت‌گذاری، تبلیغات و مکان فروش محصولات غذایی کنترل داشته باشید؟
  • چقدر به مشتریان بالقوه و مکان‌هایی که آنها دسترسی دارند، دسترسی دارید؟
  • چقدر به حمایت مالی شرکت و واسطه‌ها نیاز دارید؟

2.بازاریابی مستقیم

بازاریابی-مستقیم-برای-ورود-به-بازارهای-جهانی

بازاریابی مستقیم، راهی عالی برای تولیدکنندگان صنایع غذایی و کشاورزان است تا با مشتریان بالقوه خود ارتباط برقرار کرده و در توسعه بازار صنایع غذایی سهیم باشند. برخی از این روش‌ها شامل ارسال بروشور و نمونه محصولات است. تولیدکنندگان همچنین می‌توانند غرفه‌هایی را در رویدادهایی مانند نمایشگاه‌ها و جشنواره‌هایی که افرادی که ممکن است علاقه‌مند به خرید محصولات آن‌ها هستند، برپا کنند. مزیت این نمایشگاه‌ها این است که کسانی در آنها شرکت می‌کنند به محصولات غذایی و کشاورزی نیاز دارند یا به صورتی با این صنایع در ارتباط هستند.

از فواید بازاریابی مستقیم، امکان شناسایی نیازهای بازار است. اگر کشاورز تازه‌کاری هستید، این ساده‌ترین راه برای شروع است؛ زیرا می‌توانید مستقیماً با مشتریان صحبت کنید و دریابید که آنها به چه چیزی نیاز دارند و چه می‌خواهند. شناسایی نیازهای بازار هدف می‌تواند به رشد در بازارها و ایجاد رقابت سالم کمک کند.

1. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی برای بازارسازی در صنایع غذایی

رسانه‌های اجتماعی به بخش بزرگی از زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند. توسعه بازار محصولات غذایی و کشاورزی در عصر امروز با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی گره خورده‌ است. فعالان حوزه صنایع غذایی و کشاورزان از سایت و شبکه‌های اجتماعی به عنوان راهی آسان برای ارتباط با مردم و به اشتراک‌گذاری اطلاعات در مورد محصولات خود استفاده می‌کنند.

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی به تولیدکنندگان محصولات صنایع غذایی و سایر افراد علاقه‌مند به فعالیت در حوزه کشاورزی یا صنایع غذایی این امکان را می‌دهد تا با ارسال اطلاعاتی درباره آنچه که تولید می‌کنند و کجا آن را می‌فروشند، بازارهای مورد نیاز خود را پیدا کنند.

محتوای مختلفی از جمله می‌توان با کاربران شبکه‌‌های اجتماعی به اشتراک گذاشت و به توسعه بازار صنایع غذایی کمک کرد. قرار دادن ویدیو‌هایی از داخل کارخانه و دستگاه‌های استفاده شده، می‌تواند مشتریان را با فرایند تولید محصولات با کیفیت آشنا کند و اعتماد کردن به محصولات غذای شما را راحت‌تر می‌کند. می‌توانید شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خود را به هم لینک کنید تا مشتریان اطلاعات بیشتری در وب‌سایت شما پیدا کنند و ترافیک ورودی به سایت و صفحه اجتماعی شما بیشتر شود. همه چیز در شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت باید واضح و ساده باشد تا مشتری‌ها را به خود جذب کند.

1. راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

در عصری که همه مردم جهان به اینترنت دسترسی دارند، استفاده از فروشگاه‌های اینترنتی برای توسعه بازار صنایع غذایی ضروری است. درصد زیادی از مردم جهان گوشی‌های هوشمند دارند که به راحتی می‌توانند به سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف دسترسی داشته باشند.

داشتن یک سایت و یک اپلیکیشن زیبا و ساده‌ از راه‌های تجاری‌سازی محصولات صنایع غذایی و کشاورزی است که می‌تواند شما را از رقبایتان متمایز کند. وب‌سایتی ایجاد کنید که عکس‌هایی از محصولات مختلف تولید شده به همراه اطلاعاتی در مورد نحوه تولید و دستگاه‌های استفاده شده و همچنین قیمت‌ها و روش‌های تحویل محصولات را داشته باشد. هنگام طراحی سایت، به تجربه کاربری دقت ویژه‌ای داشته باشید. هر چه سایت ساده‌تر باشد، مشتری بالقوه راحت‌تر متقاعد به خرید می‌شود.

2. تبلیغات تلویزیونی، رادیویی و بیلبوردی

با وجود پیشرفت تکنولوژی و افزایش دسترسی به اینترنت، تبلیغات سنتی هنوز نقش بسیار مهمی در توسعه بازار صنایع غذایی دارند. هنوز مخاطبان زیادی هستند که تبلیغات را از طریق تلویزیون، ایستگاه‌های رادیویی محلی و بیلبوردها می‌بینند. برای رشد در بازارها می‌توان این روش بازاریابی را هم در نظر گرفت.

3.کنترل کیفیت و بررسی گزارشات به طور مداوم

کنترل کیفیت مداوم

کاهش کیفیت محصولات می‌تواند ضرر جبران ‌ناپذیری به بازارهای موجود در صنایع غذایی و تولید‌کننده‌ها وارد کند. کاهش کیفیت نشانگر این است که تولید‌کننده برای مشتری خود ارزش کمتری قائل است.

کارایی بسیار مهم است و شما نمی‌توانید اشتباهاتی مانند بازرسی نکردن محصولات قبل از ارسال آن‌ها را مرتکب شوید. اشتباهات تنها نام تولید‌کننده را خدشه‌دار نمی‌کند، بلکه در صورت آسیب جدی، مشکلاتی از قبیل دست و پنجه نرم کردن با شکایت‌ها را هم به همراه دارد.

کنترل کیفیت محصولات به طور موثر و مداوم می‌تواند از مسائل مهم مشکل‌ساز جلوگیری کند. نگهداری مواد اولیه در شرایط مناسب و بازرسی منظم آن‌ها برای اطمینان از آلوده نشدن ضروری است. تشخیص زودهنگام این مشکلات باعث صرفه جویی در زمان و هزینه شده و شهرت شما به عنوان یک تولید‌کننده را نگه می‌دارد.

جمع‌بندی

راه‌های زیادی برای توسعه بازار صنایع غذایی وجود دارد. مهم‌ترین چیزی که باید به آن توجه کنید، نیاز مشتری است. سعی کنید با شرکت در نمایشگاه‌ها و بازاریابی مستقیم، نیازهای شرکت‌ها و مشتریان بالقوه حوزه صنایع غذایی را بشناسید و با توجه به آن‌ها، برای تولیدات خود استراتژی طراحی کنید. هرچه اطلاعات بیشتری در مورد خواسته‌های مشتریان داشته باشید، می‌توانید راحت‌تر آن‌ها را در راستای برند خود قرار داده و رشد در بازارها را تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توسعه بازارهای موجود صنایع غذایی و کشاورزی

۱۰ روش برای توسعه بازارهای موجود صنایع غذایی و کشاورزی

توسعه بازار صنایع غذایی با روش های نوین برای تمامی شرکت‌ها و کشاورزانی که در این حوزه کار می‌کنند، نه تنها باعث رشد فروش می‌شود، بلکه ورود به بازارهای جهانی را هم ساده می‌کند.
5/5