مرکز نوآوری گرونیدا - تجاری سازی ایده و چالش در صنعت غذا نوشیدنی و غذا دارو کشاورزی

۱۵ ایده برای ایجاد بازار جدید در صنایع غذایی و کشاورزی

صنایع غذایی و کشاورزی همواره از مهمترین ستون‌های رشد اقتصادی جوامع در سراسر جهان بوده‌اند؛ به همين دليل بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی بسیار مهم است.

در سال‌های اخیر، این بخش شاهد افزایش نوآوری و ظهور فرصت‌های تجاری جدید بوده است. از روش‌های مختلف برای ارتقای سطح کیفیت مواد اولیه گرفته تا پیک هوشمند برای محصولات غذایی، کارآفرینان مدرن طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها را برای استفاده از این صنعت پر رونق در اختیار دارند. در ادامه درباره روش‌‌ها و راه‌های تجاری‌سازی محصولات صنایع غذایی و کشاورزی برای بازارسازی در این حوزه بحث می‌کنیم.

ایده برای بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی

آنچه در این مقاله میخوانید :

۱. تولید پروتئین شیر بدون آسیب به حیوانات

تولید پروتئین شیر بدون آسیب به حیوانات

رژیم گیاهخواری در حال گسترش میان مردم است و یکی از مشکلات این رژیم، عدم امکان تامین پروتئین و برخی از ویتامین‌ها از طریق منابع طبیعی است. تولید پروتئین‌های شیر از طریق فناوری تخمیر دقیق می‌تواند جایگزینی مناسب برای لبنیات باشد. پروتئینی که از این طریق تولید می‌شود، ارزش‌های تغذیه‌ای یکسان با پروتئین لبنیات دارد و می‌توان از آن در آشپزی هم استفاده کرد. در صورتی که تحقیقات بیشتر بر این روش تولید پروتئین انجام شود، می‌توان محصولات لبنی مانند شیر، پنیر، بستنی و… را بدون آسیب به حیوانات تولید کرد.

۲. ساخت بستری برای ارتباط تولیدکنندگان صنایع غذایی و رستوران‌ها

یکی از چالش‌های بازارسازی در حوزه صنایع‌غذایی، عدم وجود پل‌های ارتباطی میان تولیدکنندگان و رستوران‌ها است. ساخت یک پلتفرم برای ارتباط میان تولیدکننده صنایع غذایی و رستوران‌هایی که می‌خواهند از محصولات غذایی با کیفیت استفاده کنند، می‌تواند این چالش را برطرف کند.

۳. ساخت گوشت آزمایشگاهی

در سال‌های اخیر گوشت آزمایشگاهی بسیار محبوب شده است. این نوع گوشت مقرون به صرفه و خوشمزه است و تمامی مواد معدنی موجود در گوشت طبیعی را دارا است.

فرآیند تولید گوشت آزمایشگاهی شامل برداشتن نمونه کوچکی از سلول‌های مرغ سالم و کشت آن در یک محیط غنی از مواد مغذی  است. پس از مدتی، می‌توان از این گوشت در آشپزی استفاده کرد. جالب است بدانید که تولید گوشت به روش سنتی در دامداری‌ها ۸۰ درصد از کل زمین‌های کشاورزی جهان را اشغال می‌کند. تولید گوشت آزمایشگاهی ۷۷ درصد آب کمتر و ۶۲ درصد زمین کمتر از دامداری‌ها و مرغداری‌ها مصرف می‌کند.

۴. کشاورزی عمودی

کشاورزی عمودی، آینده صنایع غذایی و کشاورزی

با افزایش شهرنشینی، کشاورزی عمودی راه‌حلی برای به حداکثر استفاده از محیط شهری است. با کمی تلاش و خلاقیت در این زمینه می‌توان در بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی شرکت داشت. با استفاده از ساختارهای عمودی در محیط‌های کنترل شده و استفاده از تجهیزات و سیستم‌هایی مانند سیستم‌های هیدروپونیک داخلی یا ظرف‌هایی که رو هم قرار می‌گیرند، می‌توان مزارعی را ساخت که نه تنها فضای کمی اشغال می‌کنند، بلکه می‌توانند انواع محصولات را در فصول مختلف سال در آن‌ها پرورش داد. این رویکرد نوآورانه هزینه‌های حمل و نقل را کاهش می‌دهد و محصولات تازه را به مصرف‌کنندگان شهری نزدیک می‌کند.

۵. ‌زنبورداری و تولید عسل

محصولاتی مانند عسل، موم زنبور عسل و گرده‌افشانی از زنبورداری بدست می‌آیند. یکی از راه‌های بازارسازی در صنایع‌غذایی و کشاورزی، استفاده از زنبورها برای گرده‌افشانی و افزایش کیفیت محصولات است. با ورود محصولات جدید به بازار صنایع غذایی و کشاورزی، می‌توانید سود کلانی بدست بیاورید.

۶. دامپروری

پرورش دام یک ایده تجاری سنتی و در عین حال سودآور برای بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی است که شامل پرورش حیوانات برای دستیابی به محصولات مختلف از جمله گوشت، شیر، تخم مرغ، پشم و غیره است. در ادامه به صورت کوتاه درمورد دو شاخه محبوب و کاربردی دامداری برای طراحی محصول جدید و پیاده‌سازی ایده‌های خود توضیحاتی ارائه می‌دهیم. توجه داشته باشید که می‌توانید از دام‌های دیگر مانند بز و گوسفند هم برای راه‌اندازی دامداری استفاده کنید.

● گاوداری

گاوداری یک انتخاب محبوب میان کسانی است که می‌خواهند وارد صنایع غذایی و کشاورزی شوند.  گاوداری‌ها علاوه بر گوشت می‌توانند محصولات دیگری چون شیر، پنیر و خامه و… را تولید کرده و به بازار ارائه دهند. با مدیریت دقیق اصلاح نژاد، تغذیه و مراقبت‌های بهداشتی، گاوداری می‌تواند یک سرمایه گذاری پرسود باشد.

● پرورش طیور

پرورش طیور شامل پرورش مرغ، بوقلمون، اردک یا بلدرچین برای تولید گوشت یا تخم مرغ است. بسته به منابع و اهداف بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی خود می‌توانید پروژه را در مقیاس بزرگ یا کوچک اجرا کنید. پرورش طیور نیازمند نگهداری مناسب، تغذیه و اقدامات کنترل بیماری برای اطمینان از سلامت و تولید پرندگان است.

۷. کنترل ضایعات غذا در رستوران‌‌ها

حل مشکل ضایعات در رستوران‌ها با مدیریت درست

هدر رفتن غذا یکی از معضلات اصلی رستوران‌های بزرگ است. استفاده از فناوری‌های نوین برای کمک به سرآشپزها، به آن‌ها کمک می‌کند تمامی اتفاقات آشپزخانه را زیر نظر داشته باشند و تصمیمات بهتری برای کاهش ضایعات غذا و همچنین هزینه‌ها بگیرند. این فناوری‌ها باید به گونه‌ایی باشند که همه نوع آشپزخانه‌ها را در انواع اندازه‌ها پوشش دهد.

۸. خرید محصولات غذایی اضافه برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی

همانطور که گفته شد، هدر رفتن غذا و مواد اولیه می‌تواند برای رستوران‌دارها مشکل ایجاد کند. برخی از محصولات غذایی تاریخ انقضای کوتاهی دارند و رستوران‌ها ممکن است هر روز غذای اضافه دست نخورده داشته باشند.

ساخت پلتفرمی که مردم بتوانند این محصولات غذایی را ارزان‌تر تهیه کنند می‌تواند به رستوران‌ها و سوپرمارکت‌ها کمک زیادی کند. با پیشرفت این پلتفرم، رستوران‌ها و سوپرمارکت‌ها می‌توانند با سازمان‌ها و مدارس هم همکاری کنند.

۹. پرورش گیاهان دارویی

استفاده از گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی در سال‌های اخیر محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است زیرا مردم به دنبال رویکردهای طبیعی برای سلامت و تندرستی هستند. گیاهان دارویی قرن‌هاست که به دلیل خواص درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گیاهان حاوی ترکیبات زیست فعال مختلفی هستند که می‌توانند از سلامت و تندرستی حمایت کنند. با طراحی محصول جدید با استفاده از گیاهان دارویی می‌توانید به بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی بپردازید.

۱۰. تولید محصولات صنایع غذایی کتوژنیک

رژیم کتوژنیک یکی از رژیم‌های محبوب برای کاهش وزن است که بر پروتئین و چربی سالم در رژیم غذایی تمرکز می‌کند. تولید غلات کتوژنیک غنی شده که طعم نوستالژیک و بافت ترد غذاهای کلاسیک را ارائه می‌دهد، می‌تواند بازارهای موجود صنایع غذایی را گسترش دهد.

در کنار تولید غلات کتوژنیک، تولیدکننده می‌تواند پیک درب منزل هم فراهم کند تا همه مردم از سراسر ایران بتوانند محصولات با خریداری کنند.

۱۱. تولید رنگ‌های غذای گیاهی

تولید رنگ های غذای گیاهی

تولید رنگ‌های خوراکی طبیعی از طریق فناوری تخمیر آینده درخشانی در پیش دارد. است. با استفاده از بیوتکنولوژی می‌توان رنگدانه‌های گیاهی را به عنوان جایگزینی برای رنگ‌های مصنوعی تولید کرد و در تولید محصولات صنایع غذایی و کشاورزی استفاده کرد. این رنگ‌ها را حتی می‌توان در غذای کودکان هم استفاده کرد و کاملاً بی‌ضرر هستند.

۱۲. تولید نوشیدنی‌های انرژی‌زای طبیعی

همه ما می‌دانیم که نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای بدن ضرر دارند. اگر یک نوشیدنی بتواند با استفاده از مواد طبیعی مانند پروتئین به بدن ما انرژی برساند، صنعت نوشیدنی‌های انرژی‌زا کاملاً دگرگون می‌شود. آبمیوه‌ها و اسموتی‌های سرد را می‌توان به سوپر غذاها و مواد مغذی که برای نیازهای مختلف مانند تامین انرژی، ایمنی و سم زدایی ضروری هستند، مجهز کرد. این نوع محصولات افراد دوستدار حیوانات را هم به خود جذب می‌کند.

۱۳. ساخت بستری برای خرید و فروش آنلاین محصولات صنایع غذایی و کشاورزی

با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی بسیاری از مردم به اینترنت جهانی، روش خرید مردم هم تغییر کرده است. اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارند که می‌توان از ان‌ها محصولات مختلفی را خرید. برای بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی می‌توانید اپلیکیشنی طراحی کنید که در مقیاس کوچک، محصولات کشاورزان و تولیدکنندگان محلی را به فروش برساند. این پلتفرم به عنوان یک بازار آنلاین عمل می‌کند و فروشندگان می‌توانند به طور مستقیم با خریداران ارتباط برقرار کنند. اپلیکیشن فروش آنلاین محصولات، به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد که کالاهای تولیدی خود را برای مشتریان گسترده‌تری به نمایش بگذارند. مصرف‌کنندگان به نوبه خود می‌توانند به راحتی بین محصولات جستجو کرده و محصول مورد نظر خود را خریداری کنند. از دیگر مزیت‌های راه‌اندازی و استفاده از این پلتفرم، حمایت از کسب و کارهای محلی و دسترسی راحت‌تر به محصولات تازه، با کیفیت و ارگانیک است.

۱۴. پلتفرم مدیریت رستوران‌ها

مدیریت رستوران کار سختی است به خصوص اگر رستوران بزرگ و معروف باشد و برای شما خوردن در آن، نیاز به رزرو باشد. پلتفرم های مدیریتی می‌توانند در ازای دریافت هزینه، بار مدیریت را از دوش مدیران رستوران‌ها بردارند. این پلتفرم به طور خاص می‌تواند بر رزرو، لغو، لیست انتظار و سفارشات غذای آنلاین و صرف غذا تمرکز کند. استفاده از این پلتفرم در کنار ایده‌هایی که از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری می‌کنند می‌تواند بسیار محبوب شود.

۱۵. نوشیدنی‌های گازدار سالم

علاقه به نوشیدنی‌های گاز دار هیچوقت از بین نمی‌رود. تولید نوشیدنی‌های آب گازدار تقویت‌شده با عصاره شاهدانه و دیگر گیاهان مفید برای بدن می‌تواند تغییری در صنعت نوشیدنی‌های گازدار ایجاد کنند. افرادی که نگران رژیم غذایی خود هستند هم می‌توانند بدون نگرانی این نوشیدنی های گازدار را مصرف کنند. نوشیدنی‌ها را می‌توان به صورت پودری هم به خریداران ارائه کرد.

جمع‌بندی

حوزه صنایع غذایی و کشاورزی به گونه ایی است که نوآوری هیچ‌وقت در آن به پایان نمی‌رسد. گروه‌های افراد مختلف نیازهای مختلفی دارند و می‌توان با توجه به این نیازها، ایده‌های مختلفی را برای بازارسازی در حوزه صنایع غذایی را آزمایش کرد و به اجرا گذاشت. آشنایی با ایده‌های جدید در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی می‌تواند صاحبان مشاغل مرتبط را با نیازها و مشکلات بازار آشنا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ایده برای بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی

۱۵ ایده برای ایجاد بازار جدید در صنایع غذایی و کشاورزی

صنایع غذایی و کشاورزی همواره از مهمترین ستون‌های رشد اقتصادی جوامع در سراسر جهان بوده‌اند؛ به همين دليل بازارسازی در صنایع غذایی و کشاورزی بسیار مهم است. در سال‌های اخیر، این بخش شاهد افزایش نوآوری و ظهور فرصت‌های تجاری جدید بوده است. از روش‌های مختلف برای ارتقای سطح کیفیت مواد اولیه گرفته تا پیک هوشمند […]

5/5