مرکز نوآوری گرونیدا - تجاری سازی ایده و چالش در صنعت غذا نوشیدنی و غذا دارو کشاورزی

چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین

بازار رو به رشد پروتئین های جایگزین، اگرچه بسیار امیدوار کننده می باشد، اما با چالش های متعددی مواجه است که می تواند بر رشد و گسترش پذیرش آن تأثیر گذار باشد. این موانع جنبه های تکنولوژیکی، نظارتی، اقتصادی و درک مصرف کننده را در بر می‌گیرند و هر یک نقش مهمی در تکامل این بخش دارا می باشند.

چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین

در این قسمت به توضیح مختصری در مورد چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین می پردازیم:

  • هزینه

برخلاف پروتئین های حیوانی معمولی، برخی از پروتئین های جایگزین می توانند گران‌تر باشند و دسترسی برای عده ای از مصرف کنندگان به ویژه در بازارهای حساس به قیمت را محدود کنند.

  • مقیاس پذیری

میزان تولید برای پاسخگویی به تقاضای رو به رشد، همچنان یک چالش اساسی برای بسیاری از شرکت ها است. این امر مستلزم فرآیندهای تولید کارآمد، زنجیره تامین قابل اعتماد برای مواد خام و سرمایه گذاری قابل توجه در زیرساخت ها می باشد.

  • آگاهی و آموزش مصرف کننده

بسیاری از مصرف کنندگان هنوز از مزایا و تنوع پروتئین های جایگزین بی اطلاع هستند. آموزش مصرف کننده در مورد طعم، ارزش تغذیه ای، پایداری و ملاحظات اخلاقی برای پذیرش گسترده تر محصول بسیار مهم می باشد.

  • ایمنی و سلامت

ملاحظات ایمنی و امنیت غذایی اطلاعات به روزی را در مورد پروتئین های جایگزین از منابع غیر گوشتی ارائه می دهد. نقش های ایمنی، تغذیه ای و عملکردی این پروتئین ها به عنوان مواد غذایی جدید بررسی شده است. بر خلاف محصولات اصلاح ژنتیکی شده، تاکید بر ایمنی این پروتئین های جدید و ارزیابی سهم بالقوه آنها در امنیت غذایی نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. صنعت گوشت به استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها معروف است. به گفته سازمان ملل، این استفاده بیش از حد منجر به مقاومت میلیون ها نفر در برابر آنتی بیوتیک ها شده است که یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی ایجاد کرده است. مصرف پروتئین های جایگزین بیشتر مانند گوشت سلولی، خطر ابتلا به پاتوژن های غذایی یا آلاینده ها را به دلیل محیط بسیار کنترل شده و استریل مورد نیاز برای فرآیند کشت سلولی کاهش می دهد.

  • طعم و بافت

عطر، طعم و بافت این محصولات به طور مداوم در حال بهبود هستند، اما برخی از محصولات پروتئینی جایگزین هنوز برای مطابقت طعم و بافت با همتایان حیوانی خود تلاش می کنند. این امر یک مانع کلیدی برای جذب مصرف کنندگان اصلی می باشد که به طعم و بافت گوشت و محصولات لبنی معمولی عادت دارند.

  • چشم انداز نظارتی

چارچوب های نظارتی برای منابع پروتئینی جدید مانند گوشت پرورشی هنوز در حال تکامل است، در نتیجه برای تولیدکنندگان این محصولات عدم اطمینان ایجاد می‌کند و به طور بالقوه مانع از نوآوری می گردد.

  • رقابت

بازار این محصولات به طور فزاینده ای رقابتی است و شرکت های مواد غذایی تاسیس شده در کنار استارت آپ های تخصصی وارد این فضا می شوند. این موضوع می تواند به جنگ قیمت ها و چالش هایی برای متمایز شدن از سایرین منجر شود.

  • نگرانی در مورد پایداری

تولید پروتئین های جایگزین به طور کلی پایدارتر از پروتئین های حیوانی است. برخی از روش های تولید پروتئین های جایگزین ممکن است اثرات زیست محیطی خاص خود را داشته باشند که نیاز به ارزیابی و بهبود دقیق دارد.

  • دسترسی به سرمایه

با توجه به اینکه بودجه مورد نیاز این صنعت در حال افزایش می باشد، استارت آپ های کوچک تر ممکن است در مقایسه با رقیبان بزرگ تر برای تامین منابع مالی با مشکل مواجه شوند و به طور بالقوه مانع توسعه و نوآوری آنها شود.

  • میزان پذیرش مصرف کننده از منابع جدید پروتئین

مصرف کنندگان ممکن است به دلیل هنجارهای فرهنگی، نگرانی در مورد سلامت محصول و یا عدم شناخت محصولات جدید، در استفاده کردن از منابع پروتئینی نا آشنا مانند حشرات یا گوشت پرورشی تردید داشته باشند.

چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین

سرمایه گذاری و فرصت های آینده برای شرکت های فناوری مواد غذایی در صنعت پروتئین های جایگزین

علیرغم روبرویی با چالش های اخیر، از جمله کاهش جزئی تقاضا برای گوشت های گیاهی و تغییر دیدگاه ها، صنعت پروتئین جایگزین همچنان پتانسیل و انعطاف پذیری قوی نشان می‌دهد. سرمایه گذاری در این صنعت در سال 2021 به بالاترین میزان خود یعنی 1/5 میلیارد دلار رسید، اما در سال 2022، با کاهش 42 درصدی سرمایه‌گذاری به میزان قبل از سال 2021 بازگشت.

عوامل مؤثر در رکود سرمایه گذاری جهانی در این بخش شامل: افزایش نرخ بهره، رویداد های محیطی، اثرات مداوم پاندمی، و عدم قطعیت های جغرافیایی می باشد. با وجود کاهش کلی میزان سرمایه گذاری، مناطق خاصی به ویژه آسیا-اقیانوسیه و اروپا شاهد رشد قابل توجهی بودند.

مسیر پیش رو در صنعت پروتئین های جایگزین

آینده پروتئین های جایگزین بسیار روشن به نظر می رسد. این صنعت با پیشرفت های مستمر، پرداختن به چالش ها و توسعه مسئولانه، پتانسیل ایجاد انقلابی در سیستم غذایی، ارائه منابع پروتئینی پایدار، اخلاقی و در دسترس برای یک سیاره سالم و جمعیت رو به رشد را دارد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد پروتئین های جایگزین به مقاله های ( پروتئین های جایگزین) و ( علم تخمیر و تولید پروتئین های جایگزین) و ( گوشت پرورشی) مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین

چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین

چالش های موجود در بازار پروتئین های جایگزین شامل: هزینه، مقیاس پذیری، آگاهی و آموزش مصرف کننده، طعم و بافت، چشم انداز نظارتی، رقابت، نگرانی در مورد پایداری، دسترسی به سرمایه، میزان پذیرش مصرف کننده از منابع جدید پروتئین می باشد. آینده پروتئین های جایگزین بسیار روشن به نظر می رسد. این صنعت با پیشرفت های مستمر، پرداختن به چالش ها و توسعه مسئولانه، پتانسیل ایجاد انقلابی در سیستم غذایی، ارائه منابع پروتئینی پایدار، اخلاقی و در دسترس برای یک سیاره سالم و جمعیت رو به رشد را دارد.
5/5