مرکز نوآوری گرونیدا - تجاری سازی ایده و چالش در صنعت غذا نوشیدنی و غذا دارو کشاورزی

اثر میکروبیوم روده بر وزن بدن

بدن انسان حاوی تریلیون ها باکتری است و اکثر این باکتری ها در روده قرار دارند. میکروبیوم روده نقش های مهمی از جمله ارتباط با سیستم ایمنی بدن و تولید ویتامین های خاص، را در سلامت بدن ایفا می کنند.

آنها همچنین می توانند بر نحوه هضم مواد غذایی مختلف تأثیر بگذارند و با تولید مواد شیمیایی خاص سبب احساس سیری شوند و در نتیجه بر وزن بدن تأثیر بگذارند.

در این مقاله در مورد چگونگی تأثیر میکروبیوم روده بر وزن بدن و مواد غذایی مورد نیاز جهت رشد باکتری های سالم روده توضیحاتی را ارائه می دهیم.

اثر میکروبیوم روده بر وزن بدن

آنچه در این مقاله میخوانید :

اثر میکروبیوم روده بر نحوه هضم مواد غذایی

از آنجایی که میکروبیوم روده سطح سلول های روده را می پوشانند، با مواد غذایی که مصرف می شود در تماس مستقیم هستند. این امر ممکن است بر جذب مواد مغذی و نحوه ذخیره انرژی در بدن تأثیر بگذارد.

بر اساس مطالعه ای در زمینه مقایسه میکروبیوم روده در دوقلوها، افرادی که چاق بودند نسبت به دوقلوهای با وزن معمولی خود میکروبیوم روده با تنوع و تعداد کمتری داشتند.

علت این موضوع ممکن است به دلیل تأثیر باکتری ها بر هضم مواد غذایی مختلف باشد. به عنوان مثال، انسان نمی تواند فیبر را هضم کند، اما برخی از باکتری های روده با هضم فیبر مواد شیمیایی تولید می‌کنند که به سلامت روده کمک می‌کنند و احتمالاً باعث کاهش وزن می‌شوند.

نسبت باکتری ها در روده ممکن است تعیین کند که افراد با یک رژیم غذایی خاص چه میزان کاهش وزن دارند. همچنین میکروبیوم روده توانایی هضم برخی از آنتی اکسیدان های موجود در گیاهان به نام فلاونوئیدها را دارد که ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند.

در نهایت، باکتری های روده می توانند بر نحوه جذب چربی های رژیم غذایی در روده تأثیر بگذارند، بنابراین ممکن است بر نحوه ذخیره چربی در بدن تأثیر گذار باشند.

اثر میکروبیوم روده بر التهاب

التهاب زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت فعال می شود.

التهاب همچنین می تواند ناشی از رژیم غذایی ناسالم باشد. به عنوان مثال، رژیم غذایی حاوی چربی، قند یا کالری بیش از حد می تواند منجر به افزایش مواد شیمیایی التهابی در جریان خون و بافت چربی شود که ممکن است منجر به افزایش وزن شود.

میکروبیوم روده نقش مهمی در التهاب دارند. برخی از گونه های باکتریایی مواد شیمیایی مانند لیپوپلی ساکارید ها  تولید می کنند و زمانی که وارد خون می شوند باعث التهاب، افزایش وزن و مقاومت به انسولین می شوند. با این حال، برخی از گونه های مفید باکتری روده ممکن است التهاب را کاهش داده و از افزایش وزن جلوگیری کنند. بیفیدوباکترها به حفظ سد روده سالم و جلوگیری از عبور مواد شیمیایی التهابی از روده به جریان خون کمک می‌کنند.

این حوزه تحقیقاتی نسبتاً جدید است. بنابراین، هنوز به طور کامل مشخص نیست که چگونه میکروبیوم روده بر التهاب و تغییرات وزن در انسان تأثیر می گذارد.

اثر میکروبیوم روده بر احساس سیری یا گرسنگی

بدن انسان هورمون های مختلفی از جمله لپتین و گرلین تولید می کند که بر اشتها تأثیر می گذارند.

برخی از مطالعات نشان داده اند میکروبیوم روده می‌ توانند بر میزان تولید این هورمون‌ ها و احساس گرسنگی یا سیری تأثیر بگذارند.

اسید های چرب با زنجیره کوتاه مواد شیمیایی هستند که توسط گونه های خاصی از باکتری های روده که فیبر را تجزیه کنند، تولید می شوند. پروپیونات یکی از این مواد شیمیایی است سبب افزایش احساس سیری و کاهش وزن می گردد.

مطالعات دیگر نشان داده اند مکمل های پری بیوتیک، که حاوی ترکیباتی هستند که توسط باکتری‌های روده تخمیر می‌شوند، می‌توانند تأثیر مشابهی بر اشتها داشته باشند.

اثر میکروبیوم روده بر احساس سیری یا گرسنگی

مواد غذایی مفید برای میکروبیوم روده

غلات کامل (غذاهای فراسودمند) و (غلات صبحانه غنی شده)

میوه ها و سبزیجات (مواد مغذی ضروری)

آجیل و دانه ها (غذاهای فراسودمند)

مواد غذایی غنی از پلی فنل (غذاهای فراسودمند)

مواد غذایی تخمیر شده (پروبیوتیک ها)

پروبیوتیک ها (پروبیوتیک ها)

پری بیوتیک ها (پری بیوتیک ها)

مواد غذایی غیر مفید برای میکروبیوم روده

مواد غذایی شیرین

شیرین کننده های مصنوعی

مواد غذایی حاوی چربی های ناسالم

برای دریافت اطلاعات بیشتر به مقاله (میکروبیوم) مراجعه نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اثر میکروبیوم روده بر وزن بد

اثر میکروبیوم روده بر وزن بدن

میکروبیوم روده سطح سلول های روده را می پوشانند، بنابراین با مواد غذایی که مصرف می شود در تماس مستقیم هستند. این امر ممکن است بر جذب مواد مغذی و نحوه ذخیره انرژی در بدن تأثیر بگذارد. بر اساس مطالعه ای در زمینه مقایسه میکروبیوم روده در دوقلوها، افرادی که چاق بودند نسبت به دوقلوهای با وزن معمولی خود میکروبیوم روده با تنوع و تعداد کمتری داشتند. علت این موضوع ممکن است به دلیل تأثیر باکتری ها بر هضم مواد غذایی مختلف باشد. به عنوان مثال، انسان نمی تواند فیبر را هضم کند، اما برخی از باکتری های روده با هضم فیبر مواد شیمیایی تولید می‌کنند که به سلامت روده کمک می‌کنند و احتمالاً باعث کاهش وزن می‌شوند.
5/5